Turunväylän eilisessä kolarisumassa Espoossa yhteensä lähes 90 ajoneuvoa – kolarissa myös onnettomuuspaikalle menneet ambulanssi ja poliisiauto

Poliisin mukaan valtavalta ketjukolarilta olisi vältytty, jos ajonopeuksia olisi pudotettu reilusti ja turvavälejä pidennetty. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Saara-Miira Kokkonen / STT

Espoossa Turunväylällä eilen iltapäivällä tapahtuneissa ketjukolareissa oli osallisena yhteensä 88 ajoneuvoa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Onnettomuudessa loukkaantui poliisin mukaan reilut kymmenen ihmistä. Yksi vakavasti loukkaantunut vietiin hoitoon Töölön sairaalaan Helsinkiin.

Kummankin suunnan kaistoilla oli omat ketjukolarit. Poliisin mukaan Helsinkiin päin menevillä kaistoilla tapahtuneessa kolarissa oli osallisena 49 ajoneuvoa ja Turun suuntaan menevillä kastoilla puolestaan 39 ajoneuvoa.

Onnettomuuden raivaustyöt kestivät useita tunteja. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi eilen, että autoja oli sikin sokin noin kilometrin matkalla.

Liukas keli, lumisade ja pöllyävä lumi tekivät ajamisesta eilen haastavaa, poliisi kertoo. Poliisin mukaan ketjukolarissa ei olisi ollut mukana kovinkaan monta autoa, jos sääolosuhteet olisi huomioitu pudottamalla reilusti ajonopeutta sekä kasvattamalla turvaväliä.

Ajokeli oli eilen poikkeuksellisen huono suuressa osassa Etelä- ja Länsi-Suomea lumisateen ja pöllyävän lumen takia. Pääkaupunkiseudulla tapahtui useita ketjukolareita.

Toisen suunnan kolari alkoi ambulanssin törmäyksestä

Helsinkiin päin menevillä kastoilla tapahtuneen ketjukolarin jälkeen Turun suuntaan ajanut autoilija oli hidastanut reilusti vauhtiaan, jolloin ensimmäiselle kolaripaikalle matkalla ollut ambulanssi törmäsi hidastaneeseen autoon.

Tämän jälkeen raskas ajoneuvoyhdistelmä ohjasi keskikaidetta päin välttääkseen törmäämisen kolarin osapuoliin, poliisi kertoo. Raskas ajoneuvo jatkoi kaiteen läpi niin, että vetoauton etupää päätyi Helsinkiin menevälle kaistalle ja perävaunu jäi osittain Turkuun menevälle kaistalle. Muita kolariosallisia kertyi tämän jälkeen tasaiseen tahtiin.

Myös poliisin partioauto joutui ketjukolariin saapuessaan onnettomuuspaikalle. Poliisiauton alkaessa hidastaa vauhtia sen perään ajoi toinen auto.

Poliisi tutkii onnettomuuksien syitä. Tutkintanimikkeinä ovat liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä osalla myös vammantuottamus. Tutkinta kestänee muutaman kuukauden osallisten suuren lukumäärän vuoksi.

Poliisi kehottaa ketjukolareissa vahinkoa kärsineitä ottamaan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen liikennerikostutkinta.lansi-uusimaa@poliisi.fi, jos poliisin kanssa ei ole kolaripaikalla asioitu.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut