Aasian pörssit nousivat vahvasti plussalle Yhdysvaltain koronaelvytyspaketin jälkimainingeissa – myös Helsingissä pörssikauppa alkoi nousuvireisesti

Aasian suurimpien pörssien yleisindeksit päätyivät torstaina vahvasti plussalle Yhdysvaltain massiivisen koronaelvytyspaketin jälkimainingeissa.

Shanghain pörssissä yleisindeksi nousi peräti 2,4 prosenttia. Hongkongin pörssin Hang Seng -indeksi nousi 1,7 prosenttia, ja Tokion pörssin Nikkei 225 nousi 0,6 prosenttia.

Yhdysvalloissa New Yorkin pörssin Dow Jones -indeksi sulkeutui keskiviikkona uudessa ennätyslukemassa sen jälkeen kun jättiläismäinen, 1,9 biljoonan dollarin koronaelvytyspaketti hyväksyttiin edustajainhuoneessa.

Teollisuuspainotteinen Dow Jones kohosi 1,5 prosenttia 32 297,02 pisteeseen.

Laajapohjainen S&P 500 nousi 0,6 prosenttia. Teknologiapainotteinen Nasdaq sen sijaan liukui vajaat 0,1 prosenttia.

Euroopassa pörssien reaktio ei torstaiaamuna ollut yhtä yksiselitteinen. Lontoon pörssin FTSE 100 -indeksi oli puolen päivän jälkeen 0,3 prosenttia miinuksella, kun taas Frankfurtin Dax-indeksi oli lähtötasollaan ja Pariisin pörssin CAC-indeksi 0,1 prosenttia plussalla.

Helsingin pörssin OMXH-indeksi oli samaan aikaan 0,9 prosenttia plussalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut