Yle: Iisalmelainen joogayrittäjä teki valtakunnansyyttäjälle tutkintapyynnön poliisin, terveydenhuollon ja median toiminnasta

Iisalmelainen joogayrittäjä on tehnyt valtakunnansyyttäjälle tutkintapyynnön saamastaan kohtelusta, Yle kertoi perjantaina. Yrittäjän lakimies kertoi Ylelle, että tutkintapyyntö koskee poliisin, terveydenhuollon sekä median toimintaa.

– Tutkintapyyntö koskee poliisin voimankäyttöä, koronatestin ottamistapaa ja sitä, kuka antoi määräyksiä. Lisäksi useampi lehti ja poliisi julkaisi yrittäjän kuvan, lakimies Lauri Saarela sanoi.

Valtakunnansyyttäjä on siirtänyt asian Länsi-Suomen aluesyyttäjä Heikki Steniukselle, joka kertoi Ylelle, että mahdollisten selvitysten jälkeen päätetään, aloitetaanko asiassa varsinainen esitutkinta.

Poliisi on epäillyt naista virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja terveyden vaarantamisesta. Poliisi oli saanut terveydenhuollon viranomaisilta virka-apupyynnön toimittaa nainen testiin. Poliisin mukaan nainen vastusti kiinniottoa, mitä tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut