Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingistä Itä-Suomeen matkannut maskiton mies levitti koronaa – IS: Sairaanhoitopiirille 50 000 euron kulut

Tammikuussa Helsingin ja Savonlinnan välisellä bussimatkalla tapahtuneesta koronan joukkoaltistumisesta koitui ainakin 50 000 euron kulut Itä-Savon sairaanhoitopiirille, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan neljä lääkäriä, kuusi hoitajaa ja muutama ylimääräinen koronajäljittäjä tekivät töitä viikkojen ajan, jotta kaikki mahdolliset koronalle altistuneet tavoitettaisiin.

Koronatestejä sairaanhoitopiirissä tehtiin noin 200 ja niiden kulut olivat 15 000 euroa. Henkilöstön palkkoihin ja muihin kuluihin meni 35 000 euroa.

Tartuntaketju alkoi, kun Helsingistä Savonlinnaan matkustanut opiskelija levitti tietämättään koronaviruksen eteläafrikkalaista muunnosta. Mies oli pärskinyt matkan aikana, eikä käyttänyt maskia.

Yhteensä tartuntoja kirjattiin 64, joista suurin osa sijoittui Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueelle. Merkittävä osa tartunnoista paljastui Itä-Karjalan kansanopistolla Punkaharjulla, jossa mies opiskeli.

IS:n mukaan joukko matkailualan yrittäjiä on vedonnut Itä-Suomen aluehallintovirastoon ja opetus- ja kulttuuriministeriöön kansanopiston tilanteesta. Yrittäjät ovat huolissaan siitä, että karanteenimääräyksiä ei ole opistolla noudatettu, ja tuleva matkailukesä voi olla uhattuna.

Itä-Suomen avi kertoo Ilta-Sanomille, että vastaus yrittäjien kirjeeseen on työn alla.