Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoossa Kilpilahden satamassa kerätään eilen mereen päässyttä öljyä – vahingon laajuudesta ei vielä tietoa

Porvoossa Kilpilahden satamassa kerätään eilen mereen päässyttä öljyä, kertoo Itä-Uudenmaan pelastuslaitos. Öljyvuodon lähdettä selvitetään yhä.

Öljyä havaittiin meressä eilen iltapäivällä, ja leviämisalue saatiin rajattua öljyntorjuntapuomein iltaan mennessä. Pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Toni Nurmivaaran mukaan vielä ei pystytä arvioimaan, paljonko öljyä vesistöön päätyi.

– Ei pysty vielä tässä vaiheessa antamaan mitään määrällisiä arvioita. Sitä on niin hankalaa arvioida, kun öljyä on jäiden seassa, Nurmivaara selventää.

Torjuntatoimissa menee arvion mukaan ainakin tämä päivä.

– Varaudutaan jatkamaan huomenna operaatiota, jos sille on vielä tarvetta, Nurmivaara kertoo.

Torjuntatoimet ovat keskittyneet satamassa olevan tankkerialuksen ympärille.

Kilpilahdessa toimii öljy-yhtiö Neste . Porvoon jalostamon tuotantojohtajan Jori Sahlstenin mukaan öljy havaittiin satamassa olevan aluksen vieressä. Alus ei ole Nesteen oma alus tai vakituisesti käyttämä, Sahlsten kertoo.

Rajavartiolaitos tutkii onnettomuutta ja vuodon lähdettä.

Sahlsten kertoo, ettei hänellä ole tarkkaa tietoa öljyvuodon laajuudesta, mutta hänen arvionsa mukaan vuotaneen öljyn määrä ei ole kovinkaan suuri.

Kilpilahden alueelle on keskittynyt paljon öljynjalostusta ja kemianteollisuutta. Kilpilahden satama on rahtimäärissä mitattuna Suomen suurin tavaraliikenteen satama.