Inflaatio jäi helmikuussa alle prosenttiin

Kuluttajahinnat nousivat helmikuussa 0,9 prosenttia vuoden takaisesta. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Kuluttajahinnat nousivat helmikuussa 0,9 prosenttia vuoden takaisesta, kertoo Tilastokeskus. Myös tammikuussa inflaatio oli 0,9 prosenttia.

Helmikuussa kuluttajahintoja nosti vuoden takaiseen verrattuna eniten muun muassa omakotitalojen, savukkeiden ja omakotitalon peruskorjausten kallistuminen.

Inflaatiota hillitsivät ennen kaikkea hotellihuoneiden, asuntolainojen keskikoron, kulutusluottojen korkojen, televisioiden ja matkapuhelinten halpeneminen.

Suomen inflaatio kulki Tilastokeskuksen mukaan samaa rataa kuin keskimäärin euroalueella. Yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin ennakkotietojen mukaan euroalueen inflaatio oli helmikuussa 0,9 prosenttia. Tammikuussa se oli myös 0,9 prosenttia.

Yhdenmukaistettu inflaatio poikkeaa jonkin verran Suomen omista luvuista. Suomen yhdenmukaistettu inflaatio oli helmikuussa 0,9 prosenttia eli saman verran kuin omassa laskelmassa.

Yhdenmukaistettu inflaatio ei sisällä muun muassa omistusasumista, rahapelejä, kulutus- ja muiden luottojen korkoja sekä ajoneuvoveroa.

Kuluttajahintaindeksin mittaama inflaatio koostuu pääosin yritysten ja julkisen sektorin hinnoittelemista tuotteista ja palveluista sekä arvonlisä- ja hyödykeveroista.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut