Aluehallintovirastot: Kokoontumisrajoitukset eivät koske enää yhtiökokouksia

STT

Kokoontumisrajoitukset eivät enää koske yhtiökokouksia ja muita vastaavia kokouksia, ilmoittavat aluehallintovirastot (avit). Avit muuttivat yhteisesti tältä osin tulkintaansa kokoontumisrajoituksista eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisun seurauksena.

Oikeusasiamies totesi, että tartuntatautilain pohjalta tehdyt rajoitukset kokoontumisvapauteen rajoittavat perusoikeuksia. Siksi perusoikeuksien rajoituksista ei voi poiketa muuten kuin lailla.

Avien aiempi näkemys, jonka mukaan yhtiökokoukset ja muiden tahojen kokoukset ovat yleisötilaisuuksia, perustui oikeusministeriön virkamiesmuistiossa tehtyyn linjaukseen.

Aluehallintovirastot korostavat, että yhtiökokouksissa ja muissa vastaavissa kokouksissa pitää kuitenkin huomioida terveysturvallisuus. Tartuntatautitilanne huomioiden on avien mukaan suositeltavaa, että yhtiökokoukset järjestetään etäyhteydellä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut