Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuokrien nousu hiipuu – kilpailu vuokralaisista kovenee

Vuokrien nousu on hiipunut kaikissa kaupungeissa, ilmenee Suomen Vuokranantajien yhteistyössä Vuokraovi.comin kanssa toteuttamasta katsauksesta.

Vuokrien nousu hidastui vuokramarkkinakatsauksen mukaan suurissa kaupungeissa ja pysähtyi kokonaan monessa keskisuuressa maakuntakeskuksessa.

Vuokrien nousu on ollut nopeinta suurista kaupungeista Turussa. Jyväskylässä, Lahdessa, Joensuussa, Porissa ja Seinäjoella nousu on käytännössä pysähtynyt. Hämeenlinnassa ja Riihimäellä vuokrat ovat kääntyneet laskuun.

Suunta on ollut nouseva myös pääkaupunkiseudun lähialueella Keravalla, Järvenpäässä ja Porvoossa.

Koronan vaikutuksia vuokramarkkinoihin voidaan pitää kokonaisuutena maltillisina, mutta poikkeusolot näyttävät vaikeuttaneen kaksioiden vuokrausta.

– Kaksiot ovat voineet korona-aikana muuttua monelle perheelle etätöiden vuoksi ahtaaksi, minkä seurauksena on etsitty markkinoilta suurempaa asuntoa, arvioi Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen tiedotteessa.

Vaikka vuokra-asuntojen kysyntä on jatkanut kasvuaan, tarjonta on kasvanut vielä kysyntääkin voimakkaammin, mikä on kiristänyt kilpailua hyvistä vuokralaisista. Esimerkiksi Helsingissä oli joulukuussa vuokrailmoituksia samanaikaisesti Vuokraovi.com -palvelussa yli 1 000 enemmän kuin edeltävänä vuonna.