HS: Hallitus esittää huomenna ravintolasulun jatkamista – myös maskipakon mahdollistava ja liikkumista rajoittava erillislaki esitetään huomenna

Pääministeri Sanna Marin eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä 18. maaliskuuta 2021. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Hallitus aikoo esittää huomenna ravintoloiden sulkemisen jatkamista kolmella viikolla, kertoo Helsingin Sanomat useista lähteistä saamiensa tietojen perusteella.

Eduskunta hyväksyi maaliskuun alussa väliaikaisen lakimuutoksen, jolla ravintolat suljettiin kolmen viikon ajaksi. Voimassa oleva lainmuutos päättyy tämän viikon sunnuntaina.

Ravintolat ovat tällä hetkellä kiinni kaikkialla muualla Suomessa paitsi Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Noutoannosten myyminen ja toimittaminen on sallittua.

HS:n tietojen mukaan hallitus esittää huomenna eduskunnalle myös erillislain, joka mahdollistaa maskipakon ja alueellisen liikkumisen rajoittamisen. Hallituksen toive on, että erillislaki otettaisiin ensimmäisenä käyttöön pääkaupunkiseudulla ja Turun alueella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut