Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omistajansa äärioikeistolaisten mielipiteiden takia jälleen kohun keskiöön joutunut tavaratalo Kärkkäinen teki viime tilikaudellaan "erinomaisen" tuloksen – "Makian päätös tuli yllätyksenä"

Kärkkäinen-konsernin viime tilikauden liikevaihto kasvoi edelliseen tilikauteen nähden 16,3 prosenttia ja oli 271 miljoonaa euroa, yritys kertoo tiedotteessaan.

– Verkkokaupan liikevaihto kasvoi 90,2 prosenttia ollen 70 miljoonaa euroa. Konsernin liikevoitto oli 14,6 miljoonaa euroa, missä on kasvua edelliseen tilikauteen verrattuna 135 prosenttia. Konsernin tilikauden tulos oli 10,7 miljoonaa euroa, missä on kasvua 137 prosenttia.

Konsernin tiedotteessa tilikauden tulosta kuvaillaan "erinomaiseksi".

Kärkkäinen oy menetti viime viikolla yhden yhteistyökumppaneistaan, kun vaatealan yritys Makia Clothing ilmoitti lopettavansa yhteistyönsä tavarataloketjun kanssa. Ratkaisuaan Makia perustelee tavaratalon omistajan arvoilla ja toiminnalla sosiaalisessa mediassa.

Kärkkäinen-tavaratalon omistaja ja toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen on jakanut sosiaalisessa mediassa runsaasti julkaisuja, joissa hän esimerkiksi kyseenalaistaa koronapandemian olemassaolon ja väittää 5G-matkapuhelinverkon olevan vaarallinen. Tämä ei ole estänyt Kärkkäinen-konsernin tavarataloja myymästä muun muassa kasvomaskeja ja 5G-puhelimia. Asiasta on kertonut muun muassa Seura.

Kärkkäinen on jakanut sosiaalisessa mediassa paljon myös uusnatsijulkaisuja sekä varsinkin juutalaisiin liittyviä rasistisia teorioita. Hänet on tuomittu 2010-luvulla sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kärkkäisen tiedotteessa Makian päätöksen kerrotaan tulleen yllätyksenä ja olevan harmillinen.

– Kärkkäisen suoraan Makialta saaman tiedon mukaan yhteistyön päättyminen johtuu siitä, että heitä on painostettu lopettamaan yhteistyö, tiedotteessa väitetään.

Makian omassa tiedotteessa yhteistyön päättymisen syyksi kerrottiin Juha Kärkkäisen toiminta ja ettei hän ole pyytänyt anteeksi tai oikaissut lausuntojaan.

Yhteistyöstä Kärkkäisen kanssa on ennen Makiaa luopunut muun muassa Finlayson ja Fiskars.