Yle: Kouvolan jättihautajaisista ei vielä tiedossa uusia koronatartuntoja – Kymsotesta lähetetty viesti kaikille sairaanhoitopiireille

Kymsoten suositusta yli kuuden hengen yksityistilaisuuksien järjestämättä jättämisestä ei noudatettu Kouvolassa järjestetyissä hautajaisissa. Arkistokuva. Lukas Pearsall
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Kouvolassa järjestettyjen hautajaisten joukkoaltistumisesta ei ole tullut ilmi uusia koronatartuntoja, Yle kertoo.

Perjantaina 5. maaliskuuta Kouvolan katolisessa kirkossa järjestetyissä hautajaisissa koronalle altistui mahdollisesti jopa sata henkilöä. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote kertoi viime perjantaina, että yhdellä hautajaisiin osallistuneella on todettu koronavirustartunta.

Kymsoten infektiotautien ylilääkäri Risto Pietikäinen kertoo Ylelle lähettäneensä viestin joukkoaltistumisesta kaikille sairaanhoitopiireille. Toistaiseksi hautajaisiin liittyviä uusia tartuntoja ei ole ilmennyt.

Erityisen hankalan tilanteesta tekee se, että hautajaisiin osallistui ihmisiä eri puolilta Suomea. Kymsote ei ole onnistunut tavoittamaan hautajaisvieraita ja mahdollisesti altistuneita lukuun ottamatta tartunnan saanutta henkilöä ja tämän perheenjäseniä.

Kymsote on suositellut, ettei Kymenlaaksossa järjestetä yli kuuden hengen yksityistilaisuuksia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut