Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Kouvolan jättihautajaisista ei vielä tiedossa uusia koronatartuntoja – Kymsotesta lähetetty viesti kaikille sairaanhoitopiireille

Kouvolassa järjestettyjen hautajaisten joukkoaltistumisesta ei ole tullut ilmi uusia koronatartuntoja, Yle kertoo.

Perjantaina 5. maaliskuuta Kouvolan katolisessa kirkossa järjestetyissä hautajaisissa koronalle altistui mahdollisesti jopa sata henkilöä. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote kertoi viime perjantaina, että yhdellä hautajaisiin osallistuneella on todettu koronavirustartunta.

Kymsoten infektiotautien ylilääkäri Risto Pietikäinen kertoo Ylelle lähettäneensä viestin joukkoaltistumisesta kaikille sairaanhoitopiireille. Toistaiseksi hautajaisiin liittyviä uusia tartuntoja ei ole ilmennyt.

Erityisen hankalan tilanteesta tekee se, että hautajaisiin osallistui ihmisiä eri puolilta Suomea. Kymsote ei ole onnistunut tavoittamaan hautajaisvieraita ja mahdollisesti altistuneita lukuun ottamatta tartunnan saanutta henkilöä ja tämän perheenjäseniä.

Kymsote on suositellut, ettei Kymenlaaksossa järjestetä yli kuuden hengen yksityistilaisuuksia.