Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely: Kansainvälisten yritysten johtajien into vähentää toimitiloja on romahtanut pandemian edetessä

Kansainvälisten yritysten toimitusjohtajien into vähentää yrityksensä toimitiloja on romahtanut koronapandemian edetessä, kertoo KPMG:n kysely.

KPMG haastatteli 500 kansainvälisen yrityksen toimitusjohtajaa helmi–maaliskuussa. Heistä vain 17 prosenttia kertoi aikovansa vähentää toimitiloja pandemian vuoksi. Viime elokuussa vähennystä suunnitteli kaksi kolmasosaa vastanneista.

Muutos kertoo KPMG:n arvion mukaan siitä, että tiloja on jo vähennetty tai pandemian pitkittyessä suunnitelmat ovat muuttuneet.

Kyselyn mukaan asenteet myös etätyötä kohtaan ovat nihkeytyneet. Enää viidennes yrityksistä aikoo rekrytoida henkilöstöä, joka toimisi pääosin etänä, kun viime vuonna samaa suunnitteli peräti 73 prosenttia.

Kolme kymmenestä harkitsee yhä hybridimallia, jossa suurin osa työntekijöistä työskentelisi noin puolet viikosta etänä.

Kyselyn perusteella yritysjohtajat odottavat rokotusten etenemistä ja valtiovallan kehotusta ennen kuin yritykset kehottavat henkilöstöään palaamaan toimistolle. Valtiovallan kannustusta odottaa kolme neljäsosaa vastaajista, minkä lisäksi kolme viidestä haluaa rokotekattavuuden kasvavan avainalueilla yli puoleen.

– Mitään suuria päätöksiä ei tehdä, ennen kuin toimitusjohtajat voivat varmistaa, että työntekijät on suojattu tältä virukselta, KPMG:n toimitusjohtaja Bill Thomas sanoo tiedotteen mukaan.