Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanoman yt-neuvottelut päätökseen: 12 irtisanottiin, Pirkanmaan mediat saman katon alle

Sanoman hankkimia aluemedioita koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluiden tuloksena Pirkanmaan ja Satakunnan toimituksissa irtisanottiin 12 työntekijää, yhdeksän otti vastaan korvaavan työn ja kolme jää omasta aloitteestaan eläkkeelle.

Sanoma kertoo, että Aamulehti ja useat Pirkanmaan alueen paikallismediat kootaan yhteistoimitukseksi. Muutoksen yhteydessä Helsingin Sanomien Tampereen-toimitus lopettaa toimintansa.

Lisäksi osassa paikallismedian lehtien ilmestymispäivistä on muutoksia toukokuusta lähtien. Osassa monipäiväisiä paikallislehtiä puolestaan vähenee yksi viikoittainen ilmestymispäivä.

Aamulehden toimitusosasto protestoi uutistoimintojen vähennyksiä ja kertoo olevansa niistä tyrmistynyt. Osasto kertoo olevansa eri mieltä päätettyjen irtisanomisten tarpeellisuudesta sekä huolissaan vähennysten ja muutosten seurauksista.

– Journalismia ja sisältöjä tekevät ammattitaitoiset, työhönsä sitoutuneet ihmiset. Vähemmällä väellä ei voi tehdä enemmän ja laadukkaampaa, osasto lausuu kannanotossaan.

Lehtiä ei yhdistetä

Sanoma osti viime vuonna Aamulehden, Satakunnan Kansan ja 13 paikallislehteä Alma Medialta .

Näissä alueellisissa ja paikallisissa lehdissä aloitettiin yt-neuvottelut alkuvuonna. Niiden piirissä oli yhteensä noin 150 ihmistä. Sanoma arvioi neuvottelujen alussa, että ne voivat johtaa 26 ihmisen irtisanomiseen tai työsuhteen olennaisten ehtojen muutokseen.

Yt-neuvottelujen taustalla olivat Sanoman mukaan paikallismedioiden toimintamallin muutos sekä Aamulehden ja Satakunnan Kansan irtaantuminen Lännen Median yhteistoimituksesta. Lehdet ovat siirtyneet käyttämään valtakunnallisissa ja ulkomaan uutisissa STT:n ja Sanoman verkoston aineistoja.

Kaikki brändit jatkavat toimintaansa omien päätoimittajiensa johdolla, eikä niitä yhdistetä.

Sanomaan kuuluva Sanoma Media Finland on STT:n enemmistöomistaja.

_______________

Korjattu: Toisin kuin uutisessa aiemmin kirjoitettiin, työt eivät vähene 12 ihmiseltä vaan 12 irtisanottiin. Lisäksi 12 otti vastaan korvaavan työn tai jää eläkkeelle. Lisäksi aiemmin korjattiin, että ilmestymistahdin muutos koskee osaa, ei kaikkia monipäiväisiä paikallislehtiä.