Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espanja ryhtyy vaatimaan negatiivista koronatestiä Ranskasta tulevilta

Espanja ryhtyy vaatimaan todistusta negatiivisesta koronavirustestistä kaikilta, jotka tulevat Espanjaan maitse Ranskan puolelta. Testin tulee olla tehty enintään kolme vuorokautta aiemmin.

Määräys tulee voimaan tiistaina. Viranomaisten mukaan tarkoituksena on pienentää tartuntariskiä pääsiäisviikon aikana.

Tautitapaukset ovat Espanjassa vähentyneet tasaisesti maaliskuun puolivälin paikkeille asti, mutta sen jälkeen määrä on kääntynyt uudelleen kasvuun. Ranskassa taas koronavirustartuntojen määrä on kasvanut rajusti maaliskuun aikana.

Filippiinit määrää tiukan koronasulun

Filippiinien pääkaupungissa Manilassa alkavat maanantaina tiukat rajoitustoimet koronavirustartuntojen hidastamiseksi. Rajoitukset koskevat yli 24:ää miljoonaa ihmistä Manilassa ja sen ympäristössä.

Rajoitusmääräysten mukaan asukkaiden on työskenneltävä kotoa käsin, ellei heidän työtään työpaikalla katsota välttämättömäksi. Julkinen liikenne pysäytetään. Lisäksi kaikki suurten ihmisryhmien kokoontumiset kielletään ja muut kuin välttämättöminä pidetyt kaupat suljetaan. Yöllinen ulkonaliikkumiskielto kestää iltakuudesta aamuviiteen.

Rajoitusten on määrä olla voimassa viikon ajan.