THL: Suomessa todettu 458 uutta koronavirustartuntaa – tartuntaluvuissa näkyvissä käänne parempaan

Kaikkiaan tartuntoja on todettu 76 000. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Tapio Pellinen / STT

Suomessa on todettu 458 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Viikoittaisissa tartuntaluvuissa on näkyvissä selvä käänne parempaan: viimeisen viikon aikana todettiin noin 3 500 tartuntaa, kun edellisellä viikolla niitä todettiin 4 700 ja sitä aiemmalla tähänastisella huippuviikolla yli 4 900.

Kahden viikon tartuntaluku oli 9 100 tartuntaa, mikä on 58 vähemmän kuin edellinen kahden viikon tartuntaluku. Ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden on sekin laskenut hienoisesti 165:stä 164:ään.

Eri tartuntalukujen summat eroavat toisistaan, koska kahden viikon tartuntaluvussa on kolme päivää raportointiviivettä.

Viimeisten kahden viikon aikana valtaosa eli yli 5 300 tartuntaa on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Vaikeaa on myös Varsinais-Suomessa, jossa tartuntoja on todettu noin 1 200. Sataantuhanteen asukkaaseen suhteutettuna ilmaantuvuusluvut ovat näillä alueilla 327 ja 259 tapausta kahdessa viikossa.

Kaikkiaan tartuntoja on todettu Suomessa 76 000 ja koronavirustestejä on tehty 3,9 miljoonaa. Perjantain tietojen mukaan koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on tiedossa 817.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut