Puhemiesneuvosto esittää VTV:n Yli-Viikarin virasta pidättämistä esitutkinnan ajaksi

VTV:n pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin toimintaa, kuten esimerkiksi tarkastusviraston kustannuksella ostettuja palveluita, on käsitelty viime aikoina julkisuudessa. Arkistokuva. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä / STT

Eduskunnan puhemiehistö esittää Valtioneuvoston tarkastusviraston (VTV) pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin virasta pidättämistä esitutkinnan ajaksi.

Mahdollisesta virastapidättämisestä päättää eduskunnan kansliatoimikunta, joka kokoontuu seuraavan kerran huomenna kello 12.

Puhemiehistö kuuli Yli-Viikaria maanantaina. Kuulemisen aiheena oli pääjohtajan toiminta ja sen vaikutus tarkastusviraston asemaan.

Yli-Viikarin rahankäyttöä ja muuta toimintaa viraston johdossa on käsitelty medioissa viime kuukausien aikana. Myös keskusrikospoliisilla on käynnissä tutkinta viraston toiminnasta.

Eduskunnan täysistunto nimitti Yli-Viikarin tehtävään yksimielisesti täysistunnossa syksyllä 2015. Hän on toiminut VTV:n pääjohtajana vuoden 2016 alusta. Pääjohtajan toimikausi kestää kuusi vuotta.

Yli-Viikari kommentoi lauantaina tiedotteessa, että hän kiistää syyllistyneensä mihinkään virkarikokseen. Muutoin hän ei kommentoi poliisin esitutkintaa. Hän viittasi myös tarkastusvaliokunnan selvitykseen VTV:n taloudenpidosta.

– Tarkastelen omia ja viraston kuluihin liittyviä päätöksiä kriittisesti ja tulen ottamaan tarkastusvaliokunnan näkemykset huomioon.

Eduskunnan yhteydessä toimivan VTV:n tehtävänä on valvoa valtion taloudenhoitoa ja omaisuuden hallintaa sekä muun muassa puolue- ja vaalirahoitusta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut