HS: Sadat koronarokotetut saaneet tartunnan Suomessa

Koronarokotteen vaikutus ei ala heti piikityksen jälkeen. Timo Mustalampi
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Sadat ihmiset ovat saaneet Suomessa koronatartunnan, vaikka heidät on ehditty rokottaa koronaa vastaan.

Helsingin Sanomien mukaan nyt tiedossa on 423 laboratoriossa varmistettua tapausta, joissa rokotettu ihminen on saanut tartunnan. THL:n tieto on saatu yhdistämällä tartuntatautirekisterin ja rokoterekisterin tietoja.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek kertoo HS:lle, että valtaosalla infektio on ollut lievä, eikä sairaalahoitoa ole tarvittu.

Johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä puolestaan totesi lehdelle, että nyt on ensimmäistä kertaa saatu tietoja rokotettujen tartunnoista.

– Nämä ovat hiljaisia signaaleja, jotka pitää huomioida, Mäkijärvi sanoo HS:lle.

Lehden mukaan suurin osa tartunnoista on toteutunut ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen. Aivan yllättävää tämä ei ole, sillä jo aiemmin on tiedetty rokotusvasteen syntyvän vasta muutaman viikon kuluessa.

Myös THL:n Nohynek rauhoittelee HS:n jutussa vertaamalla 423 tartunnan saaneen määrää rokotettujen kokonaismäärään, joka on jo lähes 850 000.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut