Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autokauppa kääntyi kasvuun maaliskuussa – lähes joka kolmas uusi auto on ladattava

Henkilöautojen ensirekisteröinnit kasvoivat maaliskuussa yli 13 prosenttia verrattuna viime vuoden maaliskuuhun. Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan maaliskuussa rekisteröitiin yhteensä reilut 10 400 uutta henkilöautoa. Näistä noin 29 prosenttia oli ladattavia malleja.

Tänä vuonna ensirekisteröintejä on tehty tähän mennessä yhteensä kaikkiaan hiukan alle 28 000, prosentin vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Toimitusjohtaja Pekka Rissan mukaan koronatilanne leikkaa vielä ensirekisteröintejä, mutta näkymät ovat jo selvästi paremmat kuin viime vuonna.

– Ensimmäistä kertaa sitten viime vuoden tammikuun ensirekisteröintien määrä kasvoi yli 10 000 henkilöautoon. Maaliskuun rekisteröinnit jäivät enää noin 2 prosenttia pitkän aikavälin keskiarvosta, Rissa sanoi tiedotteessa.

Ladattavien autojen osuus on kasvanut erityisesti leasingautojen puolella. Autotuojat- ja teollisuus -yhdistyksen toimitusjohtaja Tero Kallio kertoi, että alkuvuonna rekisteröidyistä yritysleasingautoista yli 70 prosenttia oli ladattavia.

Kaupankäynti vilkastui myös käytettyjen autojen puolella. Niitä myytiin maaliskuussa yli 52 000. Kauppa kävi reilut 14 prosenttia vilkkaammin kuin viime vuoden maaliskuussa.