Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Historiallinen muumioiden paraati järjestetään tänään Kairossa – faraot kuljetetaan uuteen lepopaikkaan

Kairossa järjestetään tänään poikkeuksellinen ja historiallinen muumioiden paraati, kun muinaisen Egyptin yli 20 kuninkaallisen muumioidut jäänteet kuljetetaan uuteen lepopaikkaan.

Faraoiden kultaiseksi paraatiksi nimetyssä kulkueessa on 18 kuningasta ja neljä kuningatarta.

Muumiot ovat olleet vuosikymmeniä Kairon keskustassa Egyptiläisessä museossa, mutta nyt ne kuljetetaan kaupungin läpi kullanvärisillä vaunuilla Egyptiläisen sivilisaation kansallismuseoon.

Faraot kuljetetaan yksitellen järjestyksessä vanhimmasta nuorimpaan. Kultaisessa paraatissa ovat mukana muun muassa Ramses II, joka hallitsi Egyptiä 1200-luvulla ennen ajanlaskun alkua, sekä kuningatar Hatshepsut, jonka valtakausi ajoittuu 1400-luvulle ennen ajanlaskun alkua.

Paraati alkaa lauantaina kello 19 Suomen aikaa, ja sen kulkua vartioivat turvallisuusjoukot. Tapahtuman aikana esiintyvät egyptiläiset artistit. Paraati lähetetään televisiossa.

Faraoiden uutena lepopaikkana toimiva museo avataan yleisölle sunnuntaina, ja muumiot tulevat ihmisten nähtäväksi jälleen kahden viikon kuluttua.