Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Turun ampumisen kohteena oli surmansa saanut mies – kuollut nainen ja haavoittunut mies olivat tapahtumapaikalle tulleita sivullisia

Turun Pernon eilisen henkirikoksen varsinaisena kohteena oli surmansa saanut 27-vuotias mies ja mahdollisesti miehen kanssa samassa asunnossa olleet kaksi ihmistä, jotka eivät saaneet tilanteessa vammoja, kertoo poliisi.

Ampumisessa kuoli lisäksi 25-vuotias nainen ja haavoittui 29-vuotias mies. He olivat poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan sivullisia, jotka tulivat tapahtumapaikalle.

– He eivät olleet suoraan liitännäisiä keneenkään näihin henkilöihin, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer STT:lle.

Paaerin mukaan kaksi sivullista olivat paikalla silloin, kun epäilty sinne saapui, mihin epäilty ei ollut varautunut.

Epäilty oli ampunut laukauksia asunnossa sisällä, kerrostalon rappukäytävässä sekä talon ulkopuolella. Poliisin mukaan epäilty oli haavoittanut vammoja saanutta miestä teräaseella.

Hätäpuhelun soittanut mies kuoli

Poliisin mukaan hätäkeskukseen tuli lauantaina aamuyöllä puhelu, jossa kerrottiin, että Pernossa Paavolankadulla sijaitsevassa kerrostalossa oli ammuttu laukauksia. Soittaja kertoi itse, että häntä oli ammuttu. Paaerin mukaan puhelun soitti ammuttu mies, joka myöhemmin kuoli.

Tapahtumapaikalle saavuttuaan poliisit löysivät miehen ja naisen kuolleena. Paikalla oli myös haavoittunut mies. Lisäksi poliisi tapasi asunnosta 23-vuotiaan miehen ja 49-vuotiaan naisen, jotka kertoivat piiloutuneensa.

Poliisi kohtasi tapahtumapaikan läheisyydessä miehen, jolla oli hallussaan ampuma-ase ja teräase. Mies luopui aseistaan poliisin käskystä ja hänet otettiin kiinni ilman vastarintaa. Epäiltyä ei siis otettu kiinni rappukäytävästä, kuten poliisi vielä lauantaina kertoi.

27-vuotiasta miestä epäillään kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Lisäksi miestä epäillään ampuma-aserikoksesta ja huumausaineisiin liittyvästä rikoksesta.

– Epäilty on kuulusteluissa toiminut yhteystyöhaluisesti rikoksen selvittämiseksi. Olemme saaneet tapahtumien kulusta tarkkojakin tietoja. Epäilty on myös myöntänyt teot pääpiirteittäin, Paaer kertoo.

Paaerin mukaan teon motiivi on "hyvinkin tarkkaan" poliisin tiedossa.

Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja tai tietoja tapahtuneesta yleisöltä.