Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdellä Suomen tunnetuimmalla uimarannalla ei saa enää olla alasti – "Olemme saaneet palautetta lieveilmiöistä"

Porin kaupunki luopuu Yyterin sannoilla sijaitsevasta naturistialueesta negatiivisen palautteen perusteella.

– Lapsiperheet ovat yksi pääasiallinen kohderyhmämme ja etenkin heiltä tulee eniten negatiivista palautetta nimenomaan naturistialueesta. Tämä on palautetta, johon meidän on reagoitava, matkailu- ja markkinointiyksikkö päällikkö Anna Kyhä-Mantere sanoo kaupungin tiedotteessa.

Viime kesänä rannan laskureiden läpi käveli ennätysmäiset 200 000 kävijää.

– Olemme saaneet palautetta naturistialueella tapahtuvista lieveilmiöistä ja mietimme, voisiko alueen paikka olla jossain muualla kuin kaupungin matkailun kärkikohteessa. Naturistialuehan on rajattu dyynien väliin, eikä se sijaitse rannalla lainkaan, mutta tiedossa on, että rajatulla alueella ei pysytä, vaikka asiasta kohteliaasti mainittaisiin, kertoo Yyterin alueisännöitsijä Susanna Kivimäki sanoo.

Myös alueen yrittäjät ovat saaneet suoraa ja hyvin negatiivista palautetta naturistialueesta.

– On aika kestämätön tilanne, kun meillä yöpyvä perhe lähtee pahaa aavistamatta rannalle ja törmääkin johonkin aivan muuhun. Se voi olla pelottava ja järkyttäväkin tilanne lapsille, eikä varsinaisesti tee hyvää kohteen imagolle, Yyteri Beachin yrittäjä Ekku Lehtonen kertoo.