Yhdysvallat ja Iran neuvottelevat jälleen ydinasesopimuksesta

Mielenosoittaja verhoitui Iranin oppositioryhmän lippuun neuvottelutilana toimivan hotellin ulkopuolella Wienissä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain ja Iranin edustajat aloittavat tänään Wienissä neuvottelut ydinasesopimusta. Neuvottelut suoritetaan EU:n edustajien välittäminä osana ydinasesopimuksessa mukana olevien maiden keskusteluja. Sopimuksessa olevia maita ovat muun muassa Iran, Kiina ja Ranska.

Yhdysvaltain erikoislähettiläs Rob Malleyn mukaan maa on mahdollisesti valmis purkamaan Iraniin kohdistuvia pakotteita. Iranin hallituksen tiedottaja Ali Rabiei puolestaan kutsui Malleyn kommentteja "lupaaviksi".

– Mielestämme tämä tilanne on realistinen ja lupaava.

Iran on Rabiein mukaan valmis perumaan uraanin rikastamiseen tarkoitetut toimet vain sen jälkeen, kun Yhdysvallat on purkanut asettamiaan pakotteita.

Yhdysvallat irtautui ydinasesopimuksesta vuonna 2018 entisen presidentin Donald Trumpin johdolla. Nykyinen presidentti Joe Biden on puolestaan ilmaissut halunsa palata sopimuksen piiriin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut