Viime vuonna suosituimmat nimet olivat Leo ja Aino

Ainon sai viime vuonna ensimmäiseksi nimekseen 276 tyttöä. Leo annettiin etunimeksi 356 pojalle. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Leo ja Aino ovat viime vuonna Suomessa syntyneiden lasten suosituimmat ensimmäiset etunimet, kertoo Digi- ja väestötietovirasto. Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen 276 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 356 pojalle.

Ainon jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat Olivia, Sofia, Pihla ja Aada. Pojille useimmin annetut ensimmäiset etunimet Leon jälkeen olivat Eino, Oliver, Elias ja Onni.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Aurora, Olivia ja Emilia, kun otetaan huomioon muutkin kuin ensimmäiset etunimet. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Oliver.

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Poikien nimistä suosituin oli Emil. Ellenin sai nimekseen 27 tyttöä ja Emilin 35 poikaa.

Ellenin jälkeen suosituimmat ruotsinkieliset tyttöjen etunimet olivat Stella, Saga, Freja ja Ebba. Pojille annettiin Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Oliver, Liam, Edvin ja Benjamin.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Linnea, Elisabeth ja Linnéa. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Alexander, Erik, Johannes, Mikael ja Emil.

Yleisimmin lapselle annettiin kaksi etunimeä

Yleisintä on antaa lapselle kaksi etunimeä. Näin teki viime vuonna lähes puolet (49 prosenttia) vanhemmista. Lähes yhtä suosittua on kolmen etunimen antaminen (42 prosenttia).

Yhden etunimen sai kahdeksan prosenttia lapsista. Vain alle prosentti sai neljä etunimeä.

Tilastoissa näkyy myös muutama useamman kuin neljä nimeä saanut lapsi. Tämä on mahdollista esimerkiksi silloin, kun lapsi on nimetty ulkomailla maassa, jossa etunimien määrää ei ole rajoitettu neljään, ja hänet kirjataan Suomen väestötietojärjestelmään.

Tiedot suosituimmista nimistä perustuvat 47 839 viime vuonna syntyneen lapsen tietoihin, jotka olivat saaneet nimen tämän vuoden huhtikuun 5. päivään mennessä.

Kaikkiaan lapsia syntyi 48 186. Tilastoihin ehtineen nimen sai 23 356 tyttöä ja 24 483 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 38 943 ja ruotsinkielisiä 3 246.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut