Marimekko palautti sivuilleen maininnan puuvillan Xinjiang-kiellosta

Kiinassaon boikotoitu sellaisia yrityksiä, jotka ovat pitäneet esillä Xinjiangin alueen ihmisoikeusrikkomuksia. AFP / LEHTIKUVA

STT

Tekstiiliyhtiö Marimekko on palauttanut verkkosivuilleen maininnan siitä, ettei yhtiö toistaiseksi hyväksy tuotteissaan puuvillaa Kiinan Xinjiangista ihmisoikeusriskien takia.

Kansalaisjärjestö Finnwatch kiitti yhtiötä linjauksen palauttamisesta myöhään tiistaina julkaistussa Twitter-päivityksessä . Asiasta uutisoi ensimmäisenä Uutissuomalainen .

Yhtiö oli poistanut maininnan sen jälkeen, kun Kiinassa aloitettiin boikottiliike sellaisia yrityksiä vastaan, jotka ovat pitäneet esillä Xinjiangin uiguurialueen ihmisoikeusrikkomuksia. Boikotit ovat kohdistuneet esimerkiksi ruotsalaiseen H&M:ään ja yhdysvaltalaiseen Nikeen .

Finnwatch nosti maininnan poistumisen esille kaksi viikkoa aiemmin ja syytti Marimekkoa taipumisesta Kiinan painostuksen alla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut