Britannian ex-pääministerin David Cameronin sijoitusyhtiölobbauksesta tutkinta

Ex-pääministeri Cameron on ollut Greensillin palveluksessa vuodesta 2016, jolloin hän jätti hallituksen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannian hallitus on aloittanut virallisen tutkinnan ex-pääministeri David Cameronin lobbaustoiminnasta. Cameron yritti saada viime kuussa konkurssiin ajautuneen Greensill Capital -yhtiön mukaan myöntämään valtion rahoittamia koronalainoja.

Cameron on ollut Greensillin palkkalistoilla vuodesta 2016, jolloin hän jätti hallituksen. Hän omisti yhtiön osakkeita, jotka olisivat voineet olla miljoonien arvoisia, mikäli firma olisi menestynyt lainamarkkinoilla. Osakkeet ovat nyt arvottomia.

Cameron oli muun muassa ollut suoraan sähköpostitse yhteydessä valtionvarainministeri Rishi Sunakiin lobatessaan Greensilliä. Sunakin tai hänen edustajansa on määrä tehdä parlamentille selkoa toimistaan asiassa tiistaina.

Cameron myönsi maanantaina, että hänen olisi pitänyt lobata virallisia kanavia pitkin, mutta kiisti syyllistyneensä mihinkään laittomaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut