Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Pahimmilla korona-alueilla ruokaravintolat saavat olla auki vain iltaseitsemään

Kun kuusi viikkoa kestänyt ravintolasulku ensi sunnuntain jälkeen päättyy, anniskeluravintolat saavat olla pahimmilla korona-alueilla auki iltakuuteen ja ruokaravintolat iltaseitsemään, kertoo Yle .

Ylen hallituslähteistä saamien tietojen mukaan alkoholin tarjoilu loppuisi sekä anniskelu- että ruokaravintoloissa kello 17.

Nämä rajoitukset koskisivat Ylen mukaan Uudenmaan ja Varsinais-Suomen ohella ainakin Päijät-Hämettä, Kanta-Hämettä ja Kymenlaaksoa.

Ylen mukaan muutamien alueiden epidemiatilanteesta odotetaan vielä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) lausuntoa ennen lopullista päätöksentekoa. Esimerkiksi Pirkanmaan koronatilanne on häilynyt kiihtymis- ja leviämisvaiheen rajamailla.

Ylen mukaan ravintoloiden rajoituksia pahimmilla korona-alueilla ajettaisiin alas asteittain kesää lähestyttäessä epidemiatilanteen niin salliessa.

Ravintola-alalla on toivottu ruokaravintoloille mahdollisuutta olla auki vähintään kello 21:een saakka, jotta normaali liiketoiminta mahdollistuisi myös päivällisravintoloille.

Asetus tulossa perjantaina

Eduskunta keskusteli keskiviikkona pitkään ravintolarajoituksista ja muista koronaepidemian hillitsemistoimista, kun täysistunnossa käsiteltiin ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin liittyviä tartuntatautilain muutoksia.

Niiden myötä hallitus voi asetuksilla säädellä ravintolatoimintaa ensi viikon alusta alkaen sen jälkeen, kun kuusi viikkoa voimassa olleiden ravintolarajoitusten voimassaoloaika on päättynyt.

Asian käsittely jatkuu eduskunnassa torstaina, jolloin eduskunnan odotetaan hyväksyvän tartuntatautilain muutokset.

Hallituksen on määrä perjantaina antaa ravintolatoimintaa ensi viikon alusta alkaen säätelevä asetus, jossa määrätään eri alueita koskevat rajoitukset.

"Teurastus ravintola-alalla jatkuu"

Eduskunnassa olivat keskiviikkona erityisen aktiivisesti äänessä kokoomuksen edustajat, jotka yksi toisensa jälkeen kritisoivat Ylen uutisoimia rajoitussuunnitelmia.

– Eivät ruokaravintolat tule pärjäämään sillä, että te annatte niille tunnin armoa pitää ravintolaa auki iltaseitsemään. Olisi paljon reilumpaa sanoa, että ravintolat pidetään kokonaan kiinni, kuin antaa pientä armonpalasta, Timo Heinonen (kok.) sanoi.

– Hallitus haluaa avata ravintolat tavalla, jolla ravintolat eivät pysty avaamaan oviaan. Kannattavaksi toimintaa ei saa millään. Alalla tapahtuva teurastus vaan jatkuu, kuten eräs pohjalainen ravintola-alan yrittäjä tiivisti alan tuntoja, Mari-Leena Talvitie (kok.) sanoi.

– Ravintolatoiminnan harjoittaminen kannattavasti ei ole mahdollista näillä hallituksen esittämillä rajoituksilla. Monet illallisia tarjoavat ravintolat ja pubit eivät avaudu lainkaan. Pelkällä lounaiden myynnillä ei monikaan ravintola pärjää, Sofia Vikman (kok.) sanoi.