Asuntokauppa kävi edelleen kiivaasti alkuvuonna – vauhdikkainta kasvua pääkaupunkiseudulla ja Kuopiossa

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mukaan asuntoja myytiin alkuvuodesta yli 20 000, mikä on 17 prosenttia viime vuoden ensimmäistä neljännestä enemmän. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Antti Autio / STT

Asuntokauppa kasvoi tammi-maaliskuussa kiivaasti, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto. Kasvu on näin jatkunut, sillä jo viime vuonna asuntokauppojen määrä kasvoi voimakkaasti.

Liiton mukaan suotuisaa markkinan kehitystä tukee kuluttajien kaipuu lisätilalle asumisessa. Kasvun ovat mahdollistaneet nykyinen raha- ja finanssipolitiikka.

– Tarjonnan vähyys erityisesti kasvukeskuksissa on nostanut hintoja kysytyimmillä alueilla. Harvemmin asutuilla alueilla kysyntä taas heikkenee. Lainamarkkina kohdistuu nyt entistä tarkemmin hyvien näkymien alueille, sanoo liiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson tiedotteessa.

Yhteensä asuntoja myytiin alkuvuodesta yli 20 000, mikä on 17 prosenttia viime vuoden ensimmäistä neljännestä enemmän. Kokonaiskauppamäärät kasvoivat voimakkaimmin pääkaupunkiseudun ulkopuolisen Suomen alueella, mutta lisäystä oli tuntuvasti myös pääkaupunkiseudulla.

Loma-asuntojen kysyntä jatkui vahvana

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mukaan osakehuoneistojen hinnat ovat nousseet tasaisesti isoissa kaupungeissa. Pääkaupunkiseudulla hinnat ovat nousseet vuodessa yli seitsemän prosenttia. Kuopiossa hinnat ovat kohonneet jopa pääkaupunkiseutua voimakkaammin.

Sen sijaan Porissa hinnat ovat laskeneet vuoden takaisesta neljä prosenttia.

Myös loma-asuntojen kauppa on jatkunut vahvana viime vuoden keväästä lähtien. Vapaa-ajan asuntojen kokonaisarvo oli tammi-maaliskuussa lähes 87,5 miljoonaa euroa.

Kasvua viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna kertyi euroissa mitattuna lähes 80 prosenttia. Kauppamäärissä kasvu oli yli 50 prosenttia.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut