Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huutava pula puutarhatontuista ravistelee Britanniaa – tonttutoimitukset myöhässä Suezin laivatukoksen takia

Koronavuoden kotoilutrendi yhdistettynä Suezin kanaalin laivatukokseen on aiheuttanut ongelmia Britannian kotipuutarhureille. Brittien rakastamista puutarhatontuista on syntynyt huutava pula, kertoo BBC .

Britit ovat koristelleet puutarhojaan tontuilla jo 1800-luvulta asti. Tänäkin päivänä moni britti katsoo, ettei puutarha ilman tatilla istuvaa tai onkivapaa pitelevää tonttua ole täydellinen. Suezin tukos kuitenkin sotki rahtikuljetuksia pahan kerran ja muovista, kivestä tai betonista tehdyt tontut pönöttävät nyt kuljetuskonteissa laivoilla ja satamissa.

Puutarhaliikkeiden liiton toimitusjohtaja Iain Wylie kertoi, että toimitusketjut ovat olleet koronapandemian takia vaikeuksissa jo ennen kuin rahtilaiva Ever Given jäi poikittain jumiin Suezin kanaaliin.

Highfield Garden Worldin apulaisjohtaja Ian Byrne kertoi, että tonttukysyntä on koronarajoitusten aikana räjähtänyt käsiin, mutta tonttuja ei ole ollut saatavissa mistään.

– Emme ole nähneet tontun tonttua puoleen vuoteen, Byrne pahoitteli.