Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konkurssien määrä väheni tammi–maaliskuussa 11 prosenttia viime vuodesta

Tämän vuoden tammi–maaliskuussa Suomessa pantiin vireille 695 konkurssia, mikä on 88 konkurssia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna, kertoo Tilastokeskus.

Konkurssiin haetut yritykset työllistivät henkilötyövuosissa kaikkiaan 4 143 ihmistä, mikä on 21 prosenttia enemmän kuin viime vuoden alun konkursseissa.

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni kaikilla muilla toimialoilla paitsi maa-, metsä- ja kalatalouden toimialalla sekä kuljetuksen ja varastoinnin toimialalla.

Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät muiden palveluiden päätoimialalla, joka käsittää muun muassa rahoitus- ja vakuutustoiminnan sekä terveys- ja sosiaalipalvelut.

Muiden palveluiden päätoimialalla pantiin vireille vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana 218 konkurssia, mikä on 32 konkurssia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Maa-, metsä- ja kalataloudessa puolestaan pantiin vireille 28 konkurssia, mikä on yhdeksän konkurssia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Konkurssilakia muutettu koronakriisin aikana

Tilastokeskuksen mukaan vireille pantujen konkurssien määrä on ollut poikkeuksellisen matala viime kesäkuusta lähtien. Konkurssilakia on muutettu muutaman kerran koronakriisin aikana. Konkurssiin hakemista rajoitettiin määräaikaisella lakimuutoksella viime vuoden toukokuusta alkaen, ja lakimuutos oli voimassa tammikuun loppuun saakka.

Uusi väliaikaislaki, joka on voimassa tänä vuonna helmikuun alusta syyskuun loppuun, estää velkojia hakemasta yrityksiä konkurssiin lyhytkestoisten maksuvaikeuksien vuoksi.