Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntosalit avautumassa huhtikuun aikana uudestaan eteläisessä Suomessa

Liikunta- ja virkistystilojen eli muun muassa kuntosalien ja yleisten saunojen sulku on päättymässä Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella huhtikuun aikana.

Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa sulku päättyy perjantaina 23. huhtikuuta ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella keskiviikkona 28. huhtikuuta. Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä sulut ovat jo päättyneet.

Tilojen käytössä on edelleen huolehdittava turvavälien varmistamisesta ja hygieniajärjestelyistä, avi muistuttaa. Asiakastilojen turvavälivelvoite jatkuu Etelä-Suomessa toukokuun puoliväliin asti.

Kunnat voivat tehdä omalle alueelleen vastaavan sulkupäätöksen, jos lain mukaiset edellytykset täyttyvät esimerkiksi paikallisten tartuntaryppäiden vuoksi.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat ennallaan muualla Etelä-Suomessa paitsi Kanta-Hämeessä, missä rajoitusta lievennetään kuudesta enintään kymmeneen henkilöön.