Hallitus esittää muutosta lähikontaktin määritelmään tartuntatautilaissa – helpottaisi ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia

Hallituksen esityksessä tartuntatautilain lähikontaktin määritelmää muutettaisiin siten, että kahden metrin etäisyys koskisi jatkossa vain sisätiloja. TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen / STT

Tartuntatautilain määräaikaisten säännösten voimassaoloa halutaan jatkaa vuoden loppuun saakka. Hallitus antoi tänään asiasta esityksen eduskunnalle, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM).

Tällä hetkellä määräaikaiset säännökset ovat voimassa kesäkuun loppuun. Säännökset koskevat koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi välttämättömiä hygieniavelvoitteita ja rajoitustoimia sekä näiden valvontaa muun muassa ravintoloissa ja henkilöliikenteessä.

Esityksen ainoa sisällöllinen muutos koskisi lähikontaktin määritelmää tartuntatautilaissa. Lähikontaktin määritelmää muutettaisiin siten, että kahden metrin etäisyys koskisi jatkossa vain sisätiloja.

– Lähikontaktilla tarkoitettaisiin siten oleskelua kasvotusten tai samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa, STM kertoo tiedotteessa.

Ministeriön mukaan muutos helpottaisi ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien sekä urheilu- ja liikuntapalvelujen järjestämistä. Myös järjestämistä koskevien velvoitteiden valvominen helpottuisi.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut