Kaksi israelilaista kuoli Hamasin rakettitulessa

Hamasin rakettituli liittyy Jerusalemin väkivaltaisuuksiin, jotka ovat jatkuneet päiväkausia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Gazan palestiinalaisalueelta ammutut raketit ovat surmanneet kaksi israelilaisnaista Ashkelonin kaupungissa Israelissa, kertovat pelastustyöntekijät. Naiset saivat tiettävästi surmansa kahdessa eri iskussa. Kymmenien kerrottiin lisäksi haavoittuneen rakettitulessa.

Palestiinalaisten Hamas-järjestö on ampunut Israelin alueelle yli 300 rakettia eilisen jälkeen. Israelin mukaan sen Iron Dome -torjuntajärjestelmä on tuhonnut suurimman osan raketeista.

Palestiinalaislähteiden mukaan Israelin ilmaiskuissa Gazan alueelle on kuollut ainakin 26 ihmistä, joista yhdeksän on lapsia. Lisäksi yli sadan ihmisen kerrotaan loukkaantuneen.

Israelin Netanjahu kertoo kiihdyttävänsä vastaiskuja, Ranska kehottaa malttiin

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu vastasi uutiseen israelilaisten kuolemista varoittamalla, että Israel kiihdyttää hyökkäyksiä Gazaan.

– Eilisestä lähtien armeija on tehnyt satoja hyökkäyksiä Hamasia ja Islamilaista Jihadia vastaan Gazassa, ja me kasvatamme näiden hyökkäysten voimaa, Netanjahu sanoi videolausunnossa.

– Valitamme näiden kahden israelilaisnaisen kuolemaa ja kehotamme teitä noudattamaan turvallisuusohjeita, pääministeri neuvoi israelilaisia.

Israelin armeija kertoi aiemmin tiistaina iskeneensä noin 130 eri kohteeseen Gazassa. Armeijan mukaan iskuissa kuoli 15 Hamas- ja Islamilainen Jihad -äärijärjestöihin kuuluvaa.

Hamas puolestaan kertoi laukaisseensa 137 rakettia Israeliin viiden minuutin sisällä tiistaina iltapäivällä. Ashkelonin lisäksi kohteena oli läheinen Ashdodin kaupunki.

Ulkomailla Ranska on kehottanut Israelin johtajia "suhteelliseen voimankäyttöön" vastatessaan rakettituleen.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut