Tänään on 1,7 miljoonalla suomalaisella viimeinen mahdollisuus korjata veroilmoitusta

Veroilmoituksen oman määräpäivän voi tarkastaa esitäytetystä veroilmoituksesta tai Verohallinnon verkkopalvelusta. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä / STT

Yhteensä 1,7 miljoonalla suomalaisella on tänään tiistaina viimeinen mahdollisuus korjata esitäytettyä veroilmoitusta.

Verohallinto kertoo, että etätöihin liittyvistä vähennyksistä on kysytty siltä enemmän kuin useaan vuoteen. Verottajan mukaan vähennyksestä saatava hyöty on kymmeniä euroja.

Jos puuttuvia tuloja tai muita korvauksia ei ilmoita ajoissa, henkilö joutuu vastaavasti maksamaan myöhästymismaksun tai veronkorotuksen. Mätkyt tai veronpalautukset maksetaan myöhemmin tänä vuonna.

Maanantaiaamuun mennessä verottajan laatimaa esitäytettyä veroilmoitusta oli täydentänyt yli miljoona henkilöasiakasta. Viime vuoteen verrattuna ilmoittajien määrässä on Verohallinnon mukaan näkyvissä maltillista kasvua.

– Koska etätöihin liittyviä kustannuksia voi vähentää verotuksessa, odotamme monen tekevän esitäytettyyn veroilmoitukseen muutoksia. Toisaalta nyt moni etätyövähennyksiä ilmoittava on aiempina vuosina ilmoittanut meille matkakuluja. Eli osittain samat henkilöt ilmoittavat, mutta nyt vaan eri vähennyksiä, johtava veroasiantuntija Sami Varonen kertoo Verohallinnon tiedotteessa.

Vuotta aiemmin muutoksia teki noin 1,3 miljoonaa suomalaista.

Määräpäivät veroilmoituksen täyttämiselle etenevät portaittain toukokuun aikana. Oman määräpäivän voi tarkastaa esitäytetystä veroilmoituksesta tai Verohallinnon verkkopalvelusta.

Verohallinto suosittelee, että koronan vuoksi esitäytettyä veroilmoitusta viilattaisiin verkon välityksellä.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut