Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ryanair teki miljarditappion – toimitusjohtaja odottaa lentolippujen hintojen nousevan

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair teki 1,0 miljardin euron nettotappion maaliskuun lopussa päättyneellä tilikaudellaan. Edellisellä tilikaudella yhtiön nettovoitto oli 649 miljoonaa euroa.

Matkustajamäärä romahti koronan vuoksi 81 prosenttia 27,5 miljoonaan.

Ryanair arvioi kuitenkin, että toipuminen koronakriisistä on jo alkanut. Toimitusjohtaja Michael O'Leary kertoo, että yhtiö on hyvin toiveikas seuraavien muutaman kuukauden suhteen Britanniassa, jossa lentoliikenteen rajoituksia purettiin maanantaina osittain.

O'Leary varoittaa kuitenkin, että lentolippujen hinnat nousevat ensi vuonna, sillä lentoliikenteen rajoitukset leikkaavat kapasiteettia edelleen.

Hänen mukaansa hinnat kohoavat erityisesti kysyntäpiikkien aikana. Kysyntäpiikkejä ovat kansalliset juhlapäiväviikonloput ja koulujen lomat. Ne eivät ehdi vaikuttaa vielä tämän vuoden lomakausiin.

Ryanair odottaa, että lentoliikenteen toipuminen on voimakasta vuoden loppupuoliskolla. Toiveissa on, että koronaa edeltävälle tasolle päästäisiin jo vuoden kuluessa.

Yhtiö perustelee optimismiaan koronarokotusten edistymisellä niin, että suurin osa eurooppalaisista on rokotettu syyskuuhun mennessä.