Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bitcoin syöksyy markkinoilla – putosi alle puoleen huhtikuun huipputasosta

Kryptovaluutta bitcoinin arvo on ollut keskiviikkona rajussa laskussa. Noin 30 prosentin kurssilasku alkoi, kun Kiina ilmoitti uusista rajoituksista kryptovaluuttojen käytölle ja Teslan johtaja Elon Musk vihjasi, että sähköautoyhtiö olisi myymässä ison osuuden bitcoin-omistuksistaan.

Bitcoin kävi alimmillaan 30 017 dollarissa, mutta nousi myöhemmin yli 35 000 dollarin. Ennätyskurssi nähtiin huhtikuussa, kun bitcoinilla käytiin kauppaa yli 64 000 dollarilla. Vielä keskiviikkoaamuna bitcoinin kurssi oli yli 45 000 dollaria.

Kiina on jo vuonna 2019 kieltänyt kaupankäynnin krypto- tai virtuaalivaluutoilla estääkseen rahanpesun. Kiinassa oli sitä ennen käyty noin 90 prosenttia kaikesta bitcoin-kaupasta. Uusi tiukennus on, että kryptovaluuttoja ei saa käyttää kaupanteossa. Kiinan keskuspankki varoitti samalla ihmisiä spekuloimasta rajusti heilahtelevilla kryptovaluutoilla ja totesi, että kaupankäynnissä syntyvät tappiot lankeavat kuluttajien itsensä kannettaviksi.