STTK kaipaa etätyön pelisääntöjen päivittämistä

STTK:ssa arvioidaan, että etätyö on yksi esiin nouseva teema syksyn työehtosopimusneuvotteluissa. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Toimihenkilöiden keskusjärjestö STTK toivoo, että koronan myötä lisääntyneen etätyön ohjeistus saatettaisiin ajan tasalle.

Keskusjärjestö huomauttaa, että virustilanne on tehnyt näkyväksi työoloja ja ergonomiaa koskevia ongelmia, joita vuodelta 2005 peräisin olevaan etätyösuositukseen liittyy. STTK muun muassa painottaa, että etätöiden mahdollisesti pysyvä lisääntyminen ei saa tarkoittaa työaikojen villiintymistä tai työ- ja vapaa-ajan hämärtymistä.

– Jopa kellon ympäri tapahtuvan työn ihannointi on lyhytnäköistä ja vaarallista. Suomessa se näkyy esimerkiksi lisääntyvinä mielenterveysongelmina ja työkyvyttömyyseläkkeinä, keskusjärjestön puheenjohtaja Antti Palola sanoo tiedotteessa.

Palola esitti edustajiston kokouksessa, että työmarkkinakeskusjärjestöt ja ministeriöt tekisivät etätyöstä selvityksen.

– Se antaisi edellytykset arvioida lainsäädännön mahdollisia kehittämistarpeita, kun etätyö jatkossa todennäköisesti muodostaa osassa ammatteja aiempaa suuremman osan työajasta, Palola sanoi.

Palola myös arvioi, että etätyö on yksi esiin nouseva teema syksyn työehtosopimusneuvotteluissa.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut