Marinilta tivattiin, kuka EU:sta uhkaili Suomea elpymispaketista – pääministeri vaikeni ja demarikollegakin vetosi "vaiteliaisuuspäätökseen"

Yksikään EU-virkamies ei ole uhkaillut Suomea, suomalaisia poliitikkoja tai suomalaisia virkamiehiä elpymispaketin hyväksymiseen.

Näin vastasi perjantaina eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) kirjalliseen kysymykseen, joka esitettiin alunperin pääministeri Sanna Marinille (sd.).

Valtioneuvoston kanslia kävi 21. huhtikuuta EU-neuvoston oikeudellisen yksikön kanssa puhelinkeskustelun, joka oli Tuppuraisen mukaan luottamuksellinen.

Keskustelussa kuultiin näkemyksiä siitä, mitä seurauksia ja juridisia toimintavaihtoehtoja Euroopan unionilla olisi, jos joku jäsenvaltioista ei ratifioisi EU:n omien varojen päätöstä.

– Käyty puhelinkeskustelu on yksi niistä toimenpiteistä, joiden avulla valtioneuvoston kanslian virkamiehet omalta osaltaan etukäteen varautuvat siihen mahdollisuuteen, että EU:n omien varojen päätös ei tulisi suunnitellusti voimaan, Tuppurainen vastasi.

Hän myös kertoi, miksei puhelinkeskustelun sisällöstä kerrota julkisuuteen.

– Valtioneuvoston kanslia on toimittanut puhelinkeskustelusta laaditut muistiinpanot valtiovarainvaliokunnalle. Valiokunta on kokouksessaan tehnyt perustuslain mukaisen muistiinpanoja koskevan vaiteliaisuuspäätöksen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut