Marinilta tivattiin, kuka EU:sta uhkaili Suomea elpymispaketista – pääministeri vaikeni ja demarikollegakin vetosi "vaiteliaisuuspäätökseen"

Eduskunta hyväksyi tällä viikolla Suomen osuuden EU:n elpymispaketista. Jussi Nukari / Lehtikuva
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Yksikään EU-virkamies ei ole uhkaillut Suomea, suomalaisia poliitikkoja tai suomalaisia virkamiehiä elpymispaketin hyväksymiseen.

Näin vastasi perjantaina eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) kirjalliseen kysymykseen, joka esitettiin alunperin pääministeri Sanna Marinille (sd.).

Valtioneuvoston kanslia kävi 21. huhtikuuta EU-neuvoston oikeudellisen yksikön kanssa puhelinkeskustelun, joka oli Tuppuraisen mukaan luottamuksellinen.

Keskustelussa kuultiin näkemyksiä siitä, mitä seurauksia ja juridisia toimintavaihtoehtoja Euroopan unionilla olisi, jos joku jäsenvaltioista ei ratifioisi EU:n omien varojen päätöstä.

– Käyty puhelinkeskustelu on yksi niistä toimenpiteistä, joiden avulla valtioneuvoston kanslian virkamiehet omalta osaltaan etukäteen varautuvat siihen mahdollisuuteen, että EU:n omien varojen päätös ei tulisi suunnitellusti voimaan, Tuppurainen vastasi.

Hän myös kertoi, miksei puhelinkeskustelun sisällöstä kerrota julkisuuteen.

– Valtioneuvoston kanslia on toimittanut puhelinkeskustelusta laaditut muistiinpanot valtiovarainvaliokunnalle. Valiokunta on kokouksessaan tehnyt perustuslain mukaisen muistiinpanoja koskevan vaiteliaisuuspäätöksen.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Jouko Karjalainen

Sosiaalihuollosta puhuminen pitää lopettaa!

| Päivitetty

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut