Demokraatti: Kuntajohtajien karenssien tarvetta arvioidaan ministeriössä

Paatero sanoo Demokraatille, että yksi mahdollisuus olisi käydä karenssikysymys läpi, kun kuntajohtajien kanssa solmitaan johtajasopimuksia. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) kertoo, että valtiovarainministeriössä on ryhdytty arvioimaan, pitäisikö yksityisen sektorin palvelukseen siirtyville kuntajohtajille ottaa käyttöön karenssit. Paatero sanoo Demokraatille , että yksi mahdollisuus olisi käydä karenssikysymys läpi, kun kuntajohtajien kanssa solmitaan johtajasopimuksia.

Pohdittavana on Paateron mukaan myös se, pitäisikö karensseista säätää laissa.

Karenssikysymys nousi keskusteluun, kun Helsingin pormestarin paikalta väistyvä Jan Vapaavuori (kok.) ilmoitti aikovansa siirtyä konsulttiyhtiö Milttonin tehtäviin ja kiinteistösijoitusyhtiö NREPin osa-aikaiseksi neuvonantajaksi.

Paatero sanoo ymmärtävänsä, että Vapaavuori haluaa löytää pormestarinpestinsä jälkeen muita tehtäviä. Ministerin mukaan on kuitenkin epäselvää, miten lähelle Vapaavuoren uudet tehtävät tulevat kuntapuolen asioihin.

– Kannattaisi aika tarkkaan katsoa, ettei tule epäilystä, että siirrytään suoraan tekemään sellaista työtä esimerkiksi kiinteistöjen osalta, mikäli on voinut vaikuttaa samoissa asioissa kaupungin päätöksenteossa, Paatero sanoo lehdelle.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut