Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mökkikauppa kävi alkuvuonna kiivaana, hinnat kipusivat yli 20 prosenttia

Kesämökkikauppa on jatkunut Suomessa alkuvuoden aikana vilkkaana, kertoo Maanmittauslaitos. Kauppojen määrä on koko maassa kasvanut vajaat 50 prosenttia tammi-huhtikuun aikana viime vuoden vastaavasta ajasta.

– Mökkikaupan kasvua talvisaikaan voi pitää pienenä ihmeenä. Se todistaa kiinteistövälittäjien väitteet kovasta kysynnästä, koska toteutuneiden kauppojen määrän kasvu on noin valtavaa, rekisteripäällikkö Taisto Toppinen Maanmittauslaitoksesta sanoo tiedotteessa.

Mökkien kova kysyntä on myös nostanut niiden hintaa. Maanmittauslaitoksen mukaan mökkien keskihinta on noussut yli 20 prosenttia viime vuoden alusta.

– Saamieni tietojen mukaan markkinoilla ei tule myyntiin niin paljon mökkejä kuin on kysyntää. Nyt kannattaa laittaa mökki myyntiin, jos on vähänkin sellaisia ajatuksia tai itse käyttää mökkiä vain vähän. Tämä kuuma markkinatilanne ei tule jatkumaan vuosia, Toppinen sanoo.

Kuusamossa kaupat kolminkertaistuivat

Kymmenellä suosituimmalla mökkipaikkakunnalla rantamökkejä saatiin kaupaksi tammi-huhtikuun aikana lähes 250, mikä on yli 50 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän. Koronapandemiaa edeltäneeseen toissa vuoden alkuun nähden mökkikauppa piristyi suosituilla mökkipaikkakunnilla lähes 120 prosenttia.

Mökkikauppa on ollut erityisen vahvaa Etelä-Savossa sekä Kuusamossa, jossa tehtiin alkuvuoden aikana yli kolminkertainen määrä mökkikauppoja viime vuoteen nähden.