Myanmarin syrjäytetyn johtajan Aung San Suu Kyin oikeudenkäynti alkoi

Aung San Suu Kyi on ollut kotiarestissa vallankaappauksesta saakka. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Myanmarin syrjäytetty johtaja Aung San Suu Kyi on esiintynyt oikeudessa ensimmäistä kertaa sitten helmikuun sotilasvallankaappauksen. Myös ex-johtajan asianajajat saivat tavata hänet ensimmäistä kertaa kasvokkain puolen tunnin ajan.

– Puolessa tunnissa ei paljon ehdi puhella, mutta hän vaikutti terveeltä ja luottavaiselta, sanoi asianajaja Min Min Soe.

– Hän toivoi kannattajiensa säilyvän terveinä. Samalla hän vakuutti, että NLD-puolue jatkaa toimintaansa niin kauan kuin kansa on olemassa, koska se on perustettu kansaa varten, asianajaja jatkoi.

Maata hallitseva sotilasjuntta on uhannut hajottaa viime vuonna vaalit ylivoimaisesti voittaneen NLD:n. Juntan mukaan puolue syyllistyi laajaan vaalivilppiin.

Aung San Suu Kyi on ollut kotiarestissa vallankaappauksesta saakka. Häntä syytetään muun muassa laittomien radiopuhelimien hallussapidosta ja koronavirusmääräyksien rikkomisesta.

Oikeudenkäynnin alkua oli siirretty useita kertoja. Maan pääkaupungin Naypyidawin turvatoimet olivat oikeudenkäynnin alkaessa erittäin kireät. Sotilasajoneuvot olivat saartaneet täysin oikeudenkäyntiä varten varatun rakennuksen.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut