Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tarvitsetko todistuksen saamastasi koronarokotuksesta? – Näillä ohjeilla se löytyy nyt Omakannasta

Kansallinen koronarokotustodistus on nyt saatavilla Omakannasta. Tiedot tulevat Omakantaan osittain viiveellä, joten alkuvaiheessa todistukset eivät vielä näy aivan kaikille rokotetuille henkilöille.

Kansallinen koronarokotustodistus sisältää tiedon henkilön saamista koronarokotuksista. Todistuksen saa jo ensimmäisestä rokotuskerrasta.

Kansallisen koronarokotustodistuksen voi esittää Omakannasta sähköisesti tai itse tulostaa paperiseksi versioksi. Lisäksi toisen täysi-ikäisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan, jos ei itse pysty asioimaan palvelussa.

Tällä hetkellä ja jatkossakin henkilö voi saada muun paperisen todistuksen koronarokotuksesta terveydenhuollosta. Tämä todistus ei kuitenkaan ole sama kuin Omakannan kansallinen koronarokotustodistus.

Kansallisessa koronarokotustodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Omakannan rokotustodistuksen saa jokainen rokotettu henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus. Ensimmäiset saavat todistuksensa näkyville tästä keskiviikosta alkaen.

Touko–kesäkuussa tiedot tulevat näkyviin suurelle osalle rokotetuista viiveellä, koska rokotustietoja korjataan eri tietojärjestelmiin takautuvasti.

Kansallista koronarokotustodistusta voi käyttää rajanylitystilanteissa niissä maissa, jotka sen hyväksyvät. Maat voivat siis itse päättää, mitä todistuksia ne vaativat, hyväksyvätkö ne kansallisen koronarokotustodistuksen rajanylitystilanteissa ja edellyttävätkö ne esimerkiksi yhtä vai kahta rokoteannosta.

Henkilön on ennen matkaa selvitettävä itse, millaista todistusta kohdemaa vaatii.