Avi: Lapin rajalla osallistuttava terveystarkastukseen riskimaasta saapuessa

Aiemmin muun muassa Tornion rajanylityspaikalla voimassa ovat jo olleet pakolliset terveystarkastukset. TIMO HEIKKALA / LEHTIKUVA

STT

Lapin aluehallintovirasto (avi) on määrännyt pakollisen terveystarkastuksen riskimaista saapuville matkustajille, virasto tiedottaa. Määräys koskee muun muassa Kolarin, Kemin, Inarin ja Rovaniemen rajanylityspaikkoja.

Aiemmin muun muassa Tornion rajanylityspaikalla voimassa ovat jo olleet pakolliset terveystarkastukset.

Tarkastukseen osallistutaan maahantulon jälkeen ja sen järjestää kunta tai sairaanhoitopiiri.

Avin määräys ei koske muun muassa vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneitä lapsia eikä työtehtävissä olevaa tavaraliikenteen kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä. Myös rajan saamelaisen elinkeinon tai kulttuurin harjoittamisen vuoksi ylittävät saamelaiset ovat määräyksen ulkopuolella.

Jos matkustajalla on esittää negatiivinen tulos enintään 72 tuntia ennen maahantuloa tehdystä koronavirustestistä tai luotettava todistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta covid-19-infektiosta, ei tarkastukseen tarvitse osallistua.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut