EU:lta 20 miljoonaa euroa sähköautojen latauspisteisiin – valtaosa summasta menee asuinrakennuksille

ARA myöntää avustuksia sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmämuutoksiin. Timo Nieminen
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Sähköautojen latausinfran rakentamiseen on tulossa 20 miljoonan euron lisäys EU:n elpymisvaroista. Summasta 17 miljoonaa euroa on tarkoitettu asuin- ja kolme miljoonaa euroa yritysrakennusten sähköautojen latausinfraan.

Vuoden kolmannessa lisätalousarviossa avustukseen esitetään tälle vuodelle 7,5 miljoonaa euroa.

– Asuinrakennusten sähköautojen latausinfra-avustus on vetänyt erinomaisesti, ja on upeaa, että se saa nyt kaivattuja lisävaroja. Ensi vuonna tuki laajenee myös yrityksille. Kattava latausinfra on välttämätön liikenteen sähköistymiselle, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) sanoo tiedotteessa.

Avustukset myöntävälle Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlle on saapunut tänä vuonna jo yli 420 hakemusta, joihin aiemmin varatut 5,5 miljoonaa euroa on käytännössä sidottu.

ARA myöntää avustuksia sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmämuutoksiin.

Hakemuksia voi lähettää ympäri vuoden, ja ne käsitellään saapumisjärjestyksessä. Jos määräraha loppuu, jää hakemus jonottamaan seuraavaa määrärahaa.

Avustuksen määrä on nykyisin 35 prosenttia tai 50 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut