Kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenilmaus Helsingissä Eduskuntatalon edessä tänään – alalla koetaan, että koronarajoitukset ovat kohdelleet sitä epäoikeudenmukaisesti

Mielenilmauksessa eduskunnalle luovutetaan luovien alojen vaatimukset tiivistävä julkilausuma, jonka on allekirjoittanut 171 alan yhteisöä ja toimijaa. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Emmi Tilvis / STT

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala järjestää mielenilmauksen Helsingissä Eduskuntatalon edessä tänään kello 12–14. Kulttuuri- ja tapahtuma-alalla ollaan tyytymättömiä yhteiskunnan tukeen tilanteessa, jossa korona ja sen aiheuttamat rajoitukset ovat heikentäneet alan toimintaedellytyksiä.

Kulttuuri- ja tapahtuma-alan tiedotteen mukaan ala on pitkässä ahdingossaan saanut osakseen myötätuntoa, mutta yhteiskunnan tuki on jäänyt täysin alamittaiseksi eikä se ole ollut kaikkien monimuotoisen toimialan tekijöiden ulottuvissa.

Alalla koetaan, ettei sitä ole kohdeltu yhdenvertaisesti muihin aloihin nähden koronarajoituksia asetettaessa ja niitä purettaessa.

Mielenilmauksessa eduskunnalle luovutetaan luovien alojen vaatimukset tiivistävä julkilausuma, jonka on allekirjoittanut 171 alan yhteisöä ja toimijaa. Julkilausuman vastaanottavat puolueiden eduskuntaryhmien edustajat.

Mielenilmauksen jälkeen elokuvateatteri Cinema Orionissa järjestetään striimattava paneelikeskustelu julkilausuman teemoista. Keskustelemassa ovat kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) ja Paula Risikko (kok.) sekä kulttuurialaa edustavat muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta ja Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Paula Tuovinen.

Paneelikeskustelua voi seurata Mitta on täysi! -Youtube-striimissä.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut