Android-haittaohjelmat leviävät tekstiviestitse, Kyberturvallisuuskeskus varoittaa

Android-haittaohjelmat leviävät nyt tekstiviestitse, tiedottaa Kyberturvallisuuskeskus. Keskus antoi riskistä perjantaina vakavan varoituksen. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Android-haittaohjelmat leviävät nyt tekstiviestitse, tiedottaa Kyberturvallisuuskeskus. Keskus antoi riskistä vakavan varoituksen perjantaina.

Haittaohjelmien saastuttamilta laitteilta voidaan varastaa esimerkiksi salasanoja ja muita tietoja.

Haittaohjelma leviää niin, että ensin puhelimeen saapuu suomenkielinen tekstiviesti. Viesti sisältää linkin sovelluksen latausta tarjoavalle sivulle. Sivulla oleva latauslinkki tarjoaa Android-laitteille .apk-päätteistä asennuspakettia.

Asennuspaketti ei toimi iPhonella, joten riski ei koske niitä laitteita.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus painottaa, että on myös tärkeää suojata omat tilit monivaiheisella tunnistautumisella. On niin ikään syytä vaihtaa salasanat haittaohjelman saastuttaneella laitteella käytetyistä palveluista, esimerkiksi sähköpostista ja sosiaalisesta mediasta. Näin suojaamalla haittaohjelman varastamat tiedot eivät päädy huijareiden käyttöön.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut