Destiassa alkaa tiistaina kolmen päivän lakko – ruuhkat teillä ja myöhästymiset raiteilla mahdollisia

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa tiistaina kolmen päivän lakon infra-alan palveluyritys Destiassa . Lakko voi aiheuttaa ruuhkia tieliikenteeseen ja myöhästymisiä junaliikenteeseen.

JHL:n mukaan syynä on Destian aikomus vaihtaa halvempaan työehtosopimukseen. Muutos maksaa JHL:n mukaan työntekijöille vähintään satoja euroja vuodessa.

Tällä hetkellä Destia noudattaa Paltan ja JHL:n välistä sopimusta. Destia aikoo JHL:n mukaan liittyä infra-alan tesiin, jonka osapuolina ovat Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto.

– Voiton maksimointi palkkoja polkemalla on epäreilua, ja sopimusshoppailu rikkoo räikeästi yhtiön arvoja. Verkkosivuillaan Destia väittää kunnioittavansa sitä sitovia työehtosopimuksia. Todellisuudessa yhtiö kunnioittaa vain jättimäistä tulostaan, totesi JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tiedotteessa maanantaina.

Destia tiedottaa pitävänsä lakkoilmoitusta laittomana, sillä Destialla on voimassa oleva työehtosopimus.

– Yritys tarkastelee parhaillaan tarkoituksenmukaisinta edunvalvontaa yhtiön ja sen henkilöstön näkökulmasta. Destian tarkoituksena ei ole palkkojen ja työsuhteen ehtojen heikentäminen. Päätöstä asiasta ei ole vielä tehty.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut