Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orthex myi pulkka- ja lumilapiobisneksensä

Keväällä pörssiin listautunut Orthex Oyj on myynyt lumileluliiketoimintansa Wiitta Oy:lle . Orthex kertoo, että Wiitta jatkaa sen perinteitä valmistamalla klassisia pulkkia ja lumilapioita Suomessa myös vastaisuudessa.

Orthex kertoo kaupan syyksi sen, että se on päättänyt tehdä tilaa kasvulle ja keskittyä strategisesti tärkeimpiin tuotekategorioihin ja markkina-alueisiin. Yhtiön keskeinen tavoite on tulla Euroopan johtavaksi brändiksi Säilytys-tuoteryhmässä. Lumilelujen osuus Orthexin Koti ja piha -tuoteryhmän myynnistä on vähäinen.

Wiitta on kotimainen perheomisteinen yritys. Se on tullut tunnetuksi muun muassa viemäriyhteiden valmistuksesta tehtaallaan Heinolassa. Lumilelujen tuotanto siirtyy sille heti, joten Wiitta alkaa valmistaa pulkkia, liukureita ja lumilapioita jo ensi talven sesonkia varten.

– Olemme innoissamme mahdollisuudesta jatkaa perinteitä ja tarjota kuluttajille kotimaisia pulkkia ja muita lumileluja. Uskomme, että meillä Wiitalla on mahdollisuudet kehittää tätä tuotekategoriaa entisestään. Samalla tämä on meille uusi aluevaltaus ja kasvun paikka, sanoo Wiitta Oy:n toimitusjohtaja Wille Viittanen tiedotteessa.

Kauppa ei sisällä tavaramerkkejä, eikä kauppasummaa julkistettu.