Edunvalvontavaltuutusten määrä on kasvanut – valtakirjassa voi määritellä, miten toivoo talousasioitansa hoidettavan sairauden tai onnettomuuden sattuessa

Edunvalvontavaltakirjan voi laatia kuka vain täysi-ikäinen henkilö, joka ymmärtää sen merkityksen ja sisällön. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Vahvistettujen edunvalvontavaltakirjojen määrä on kasvanut voimakkaasti viimeisen viiden vuoden aikana, kertoo Digi- ja väestötietovirasto (DVV).

Viime vuoden aikana edunvalvontavaltakirjoja vahvistettiin 4 600, kun vuonna 2015 niitä vahvistettiin 1 500.

– Kun laadit edunvalvontavaltuutuksen ennakkoon, voit itse sopia, kuka tai ketkä asioitasi hoitaa, jos menetät toimintakykysi, kertoo johtaja Tom Marsti DVV:sta tiedotteessa.

Edunvalvontavaltakirjan voi laatia kuka vain täysi-ikäinen henkilö, joka ymmärtää sen merkityksen ja sisällön.

Valtakirjassa voi määritellä, miten toivoo talousasioitansa hoidettavan esimerkiksi toimintakyvyn vievän sairauden tai onnettomuuden sattuessa. Valtuutetulle voi myös antaa tarkempia ohjeita omaisuuden myyntiin tai varojen käyttöön.

Marsti suosittelee käyttämään asiantuntijaa kuten asianajotoimistoa valtakirjan laatimiseen.

Valtuutettu voi ryhtyä hoitamaan valtakirjassa sovittuja asioita kuten pankkiasioita ja sopimuksia, kun DVV on vahvistanut valtakirjan. Vahvistamista varten tarvitaan alkuperäisen valtakirjan lisäksi lääkärintodistus siitä, että henkilö ei kykene hoitamaan asioitaan itse.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut