Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi ihminen kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti Lujatalon rakennustyömaalla Helsingissä

Yksi ihminen on kuollut Helsingin Pasilassa sijaitsevalla Lujatalon rakennustyömaalla tapahtuneessa onnettomuudessa aamulla kello seitsemän jälkeen. Lisäksi toinen ihminen loukkaantui vakavasti.

Tapaturma sattui nostotilanteessa, poliisi ja yhtiö kertovat. Yhtiön mukaan taakka oli pudonnut torninosturin alla olleiden työntekijöiden päälle. Lujatalon tiedotteen mukaan ei ole vielä selvää, miksi taakka oli pudonnut.

Kerrostalotyömaa sijaitsee Pasilan pohjoisosassa osoitteessa Lavakatu 10. Alueelle rakennetaan parhaillaan uutta Postipuiston asuinaluetta.

Poliisi tutkii tapahtunutta työtapaturmana ja kuolemansyyn selvittämisenä. Poliisi ei kerro asiasta tämän enempää.

Saman yhtiön työmaalla vas taava tapaturma viimeksi joulukuussa

Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen kertoo STT:lle, että pudonneen taakan alle jääneet työntekijät olivat yhtiön työmaalla työskenteleviä aliurakoitsijoita. Hän ei halua kommentoida, mistä urakoitsijasta on ollut kyse. Hän ei myöskään lähde erittelemään työntekijöiden ikää tai sukupuolta.

Työmaalla on Savolaisen mukaan tarjolla kriisiapua.

– Tietysti tällaisissa tilanteissa ensimmäinen vaihe on ensiavun turvaaminen ja lisävahinkojen estäminen. Välittömästi sen jälkeen työmaalle järjestetään kriisiapua, kuten nytkin on tehty, Savolainen kertoo.

– Tapahtunutta puretaan siellä nyt ammattilaisten johdolla.

Savolaisen mukaan Lujatalon työmaalla sattui vastaava onnettomuus viimeksi joulukuussa.

– Valitettavasti meidän työmaalla sattui joulukuussa edellinen traaginen kuolemaan johtanut tapaturma, Savolainen sanoo.

Tuolloinkin kyseessä oli pääkaupunkiseudulla sijannut rakennustyömaa.

– Sitä ennen en muista, että vastaavaa olisi tapahtunut, Savolainen toteaa.