Lavrov: Yhdysvaltain Afganistanin operaatio epäonnistunut – Afganistanin turvallisuustilanne huonontunnut

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mielestä Yhdysvaltain operaatio Afganistanissa on epäonnistunut, koska talebankapinalliset ovat saavuttaneet voittoja ja jäljellä olevia ulkomaisia joukkoja vedetään maasta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain operaatio Afganistanissa on epäonnistunut, koska talebankapinalliset ovat saavuttaneet voittoja ja jäljellä olevia ulkomaisia joukkoja vedetään maasta. Näin sanoi Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrov venäläisten uutistoimistojen mukaan perjantaina.

Valkoinen talo yrittää maalata ulkomaisten joukkojen vetämisen myönteisin värein, mutta jokainen ymmärtää, että operaatio on epäonnistunut, Lavrov sanoi toimittajille kokouksessa Uzbekistanissa. Kokoukseen osallistui myös Afganistanin presidentti Ashraf Ghani.

Aiemmin Lavrov syytti Yhdysvaltain ja Naton joukkojen "nopean" vetämisen huonontaneen Afganistanin turvallisuustilannetta ja varoitti epävakaisuuden mahdollisesta leviämisestä Afganistanin naapurimaihin.

Venäjällä seurataan tarkasti talebanien etenemistä. Huolena on mahdollisen epävakaisuuden leviäminen entiseen Neuvostoliittoon kuuluneisiin Keski-Aasian maihin, joissa Venäjällä on sotilastukikohtia.

Aiemmin tällä viikolla Tadzhikistan sanoi lähes 350 afgaanipakolaisen ylittäneen rajan paetessaan talebanien etenemistä.

Tadzhikistanin presidentti Emomali Rahmon tarkasti rajavartioasemia perjantaina. Hän oli aiemmin määrännyt 20 000 reserviläistä vahvistamaan Afganistanin vastaista rajaa.

Venäjän puolustusministeriö kertoi tällä viikolla järjestävänsä sotaharjoitukset Tadzhikistanissa. Venäjällä on maassa sotilastukikohta, jonka tarkoituksena on tukea rajaturvallisuutta Afganistanin vastaisella rajalla.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut